Mobiilipelaaminen

Mobiilipelaaminen on tätä päivää ja yhä enemmän pelejä valmistetaan ainoastaan mobiililaitteille toimivaksi. Pöytäkoneilla sekä konsoleilla pelaaminen vähenee jatkuvasti, kun taas mobiilipelaamisen suosio nousee nousemistaan.

Mobiilipelejä voi pelata nykyään jo erittäin monilla erilaisilla laitteilla. Vaihtoehtoina on erilaiset tabletit, puhelimet, kämmentietokoneet sekä jopa kellot. Suosituimmat mobiilipelit on valmistettu siten, että ne toimii kaikkien suurimpien valmistajien kaikilla edellä mainituilla laitteilla. Ei ole siis väliä pelaatko Samsungin tabletilla vai vaikka Applen iPhone puhelimella, pelit toimii varmasti molemmilla.

Tabletti

Tabletit rantautui maailmalle ja Suomeen yllättävän vähän aikaa sitten. Muistan olleeni ensimmäisenä jonottamassa eräässä kaupassa Suomeen myyntiin tullutta iPad 1 versiota. Maksoin siitä kohtalaisen tuhdin hinnan ja erittäin moni tuttu sekä sukulainen sanoi, että tuollainen laite ei tule koskaan nousemaan suosioon. Haukkuivat siis ostoksen täysin turhaksi ja rahan silkaksi tuhlaukseksi.

Ei olla edetty montaakaan vuotta tuosta ja lähes kaikilla näillä henkilöillä on jokin tabletti käytössään. Tabletit on yleistynyt hurjasti ja lähes jokaisesta suomalaisesta taloudesta jo vähintään yksi tabletti löytyykin.

Tästä johtuen myös pelaaminen on lisääntynyt hurjasti erilaisilla tableteilla. Tabletilla on verrattain helppoa ja nopeaa aloittaa pelaamaan sitä omaa suosikkipeliä. Lasten on helppo ottaa tabletti mukaan autoon, lentokoneeseen tai vaikka junaan. Tabletti on nerokas laite oikein käytettynä lasten kanssa touhutessa sekä matkustaessa.

Puhelin

Älypuhelin löytyy lähes jokaisesta taskusta ja myös lähes jokaisessa vähintään yksi mobiilipeli on asennettuna. Puhelimella pelaaminen onkin erittäin yleistä ja mahtava tapa tappaa aikaa esim. bussia tai raitiovaunua odotellessa.

Kello

Älykellot ei ole noussut ihan yhtä suureen suosioon, mutta kyllä niitäkin monilla käytössään on. Älykello ei ole ehkä yhtä huomiota herättävä, joten niiden yleisyyttä ei välttämättä aina edes huomaa.

Nykyään on mahdollista tiettyjä pelejä pelata, jopa omalla kellolla mikä tekee pelaamisen entistä helpommaksi. Voit siis makoilla sängyssä tai olla periaatteessa vaikka luennolla ja pelata kellollasi omaa suosikki peliäsi. Kumpaakaan en kyllä suosittele, mutta ainakin teoriassa se on mahdollista.

Suosittuja mobiilipelisarjoja ovat muun muassa suomalaisen Rovio Entertainmentin Angry Birds sekä suomalaisen Supercellin Clash of Clans ja Clash Royale.